Salmon island sebastian 290823 SB 1017

MILLIARDÆRØYA

Netflix til Frøya

12 år etter suksessen med "Lillyhammer" er serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin tilbake på Netflix med "Milliardærøya", en humor-drama serie som tar for seg Norges oppdrettsnæring. Med Trine Wiggen i hovedrollen får vi servert en fortelling full av fargerike karakterer som viser de rike og komplekse sidene ved oppdrettsnæringen.

Frøya i rampelyset 

Store deler av "Milliardærøya" er spilt inn på Frøya, og den lille øykommunen har blitt en viktig brikke i suksessen. Flere av innbyggerne på Frøya har bidratt som statister, og lokal innsats har vært avgjørende for at innspillingen skulle kunne gjennomføres. Mona Elisabeth Skarsvåg, som tidligere har bistått i filmer som "Alle Hater Johan" og "The Norwegian Dream", har spilt en sentral rolle i organiseringen av produksjonen på Frøya. For dette arbeidet mottok hun nylig Midgard filmkommisjons "ÅrneSæ-pris".

"ÅrneSæ-prisen" er en pris som hedrer de som bidrar bak kulissene for å gjøre filmproduksjoner mulig, men som sjelden får den synligheten de fortjener. "Mona har overgått alle forventninger og gjort et enormt inntrykk på de produksjonene hun har vært involvert i," sier Solveig Sigmond Ræstad fra Midgard filmkommisjon. "Ryktet går i bransjen, og nå vet alle at Frøya er et sted der ting fungerer."

I tillegg til Trine Wiggen, møter vi flere kjente norske skuespillere som Svein Roger Karlsen, Ragne Grande, Kåre Conradi og Axel Bøyum. Serien balanserer humor og alvor, og gir samtidig et skarpt blikk på en industri som har stor økonomisk betydning for Norge, men som også har møtt kritikk for sitt miljømessige fotavtrykk.

Fantastisk reklame for Frøya 

For Frøya har innspillingen av "Milliardærøya" ført til mer enn bare stjernedryss. Sigmond Ræstad trekker frem hvor viktig produksjonen er for å sette Frøya på kartet som et sted å filme fremtidige prosjekter. "Det er fantastisk reklame for Frøya," sier Ræstad. "Skulle man laget en reklamefilm med like stor rekkevidde som denne serien, ville det kostet mange, mange millioner."

Hun roser også det lokale næringslivet og kommunen for å forstå verdien av å legge til rette for slike store filmproduksjoner. Ordfører Kristin Strømskag har vært en pådriver for å tilrettelegge for innspillingen, og dette har skapt en suksessoppskrift som har imponert både nasjonalt og internasjonalt.

Med en så stor produksjon bak oss, har Frøya vist seg som en attraktiv destinasjon for fremtidige filmprosjekter. 

 

Sitater fra Frøya.no sin reportasje om Milliardærøya. 

Thumbnail image002